Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 14:34 - Крайните определения на мисленето ...
Автор: mojsei Категория: Изкуство   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
0



Крайните определения на мисленето ...

 

       Крайните определения на мисленето, когато не са свързани с процеса на разрешаване на дадено противоречие, изграждат сферата на мнението, която е интересна за разглеждане като сфера на манипулативните отношения между хората. Манипулативното отношение между хората се превръща в стихия на хаоса, когато обществото възпроизвежда отчуждението между хората, продукт на определен начин на производство. В художествената литература манипулативното отношение между хората е предметна област, която особено ярко се разработва в романите, но разбира се, писателят е в състояние да разработи това отношение, прилагайки, по отношение на него, друга гледна точка, която води до разрешаване на интригата.

 

       Манипулативното отношение между хората разкрива неразвитост на обществените отношения и най-често, остава извън полезрението на литературата като предметна област, която трябва да бъде изучена, но и променена. Не са малко уважаваните автори, които съветват да си нямаме работа с интригата, защото тя най-напред прави всичко възможно да те смъкне на собственото си равнище, където прилага непознати за теб похвати с които да те унищожи. Фридрих Ницше в „Тъй рече Заратустра” говори за способността на писателя да издържи на злобата на съвременниците, а Марк Твен направо предупреждава за опасността от навлизане в лоното на интриганта. Създавайки образа на Мойсей като мой литературен герой, последователно го обявих като Цар на боговете и Цар на интригантите, обяснявайки и внушавайки, чрез тези роли, че авторитетът на рекламните автори в литературата ще бъде отхвърлен, за да заблести авторитетът на таланта на всеки един автор, а в областта на интригата бе направен революционен скок с нейното извеждане на равнището на трансменталността, което е саморефлективното равнище на литературата.

 

1.1.

Стимулиране на противоречие в сферата на интригата

 

       Стимулирането на противоречие в сферата на интригата е път на „лошата безкрайност”, която трябва да достигне и до появата на източника на развитието чрез изграждането на обща основа на противоположностите като тяхно единство в чийто граници може да се достигне и до тъждество като начало за появата на противморечие, чието разрешаване е и стимул за развитие на творчески процес.

 

       Изграждането на творческия процес на Съюза на Писателите от Интернет е онази упорита и последователна дейност, която се превърна в диалог с писателите на света, за да се създаде функционираща информационна среда, даваща не само отговор на въпросите какво е това писател, но и какво е това литература, която разрешава конкретни проблеми на живота, от една страна, свързани със самото възпроизводство на информационната среса, а, от друга страна, свързани и с формирането на авторовата индивидуалност до равнището на интелекта, за да се стигне и до прехода на автора в писател.

 

       Но упоритостта в работата по създаването на творческия процес, предполага и  воля от друг тип, свързана с утвърждаването на създаденото, а тази воля се обективира в общност, която се превръща в изразител на съществуващата обществена потребност от това, което се прави, за да заблести и чрез пренасяната през времето ценностна система на развилата се до интелект невинност.

 

       Да работиш сред народа и за народа е най-сложното нещо, особено когато той израства на равнището на своето глобално съществуване в създаването на чиито предпоставки сам е участвал дълги години. Създаването на философия сред народа и за народа днес е работа за човечеството и за всеки съвременник, за да мога, в крайна сметка, да достигна и до своето собствено възпроизводство.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mojsei
Категория: Изкуство
Прочетен: 445467
Постинги: 853
Коментари: 253
Гласове: 658
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930