Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2014 18:40 - Със съвременниците си съм вежлив
Автор: mojsei Категория: Изкуство   
Прочетен: 1648 Коментари: 0 Гласове:
0



Със съвременниците си съм вежлив

 

Със съвременниците си съм вежлив

при развиване на творчески процес

чрез борбата срещу порива горчив,

превръщайки таз борба във интерес ...

О, да! Пътят няма да се прекъсне –

с него българинът се интегрира:

характерът на всеки тук ще лъсне

и творчеството ще го генерира.

Мъжът, във връзката си със жената,

ще шепне любовни думи в леглото,

откривайки волята на съдбата,

за да я насочи към потеклото.

 

-Говориш за постигнато тъждество,

което на живота е рождество.

 

 

5.1.

Съвременниците

 

       Интернет се появи като нов свят, едновременно с интегрирането на света или по-точно, като информационна страна на света, който се интегрира по причудливия начин на изравняването на военностратегическите равнища на Русия и САЩ, показвайки, че е възникнал нов тип общочовешки интерес, който издига дори и отделния индивид на обществената сцена, но не, за да го превръща в субект на този свят, а, за да нагнетява в душата му страх или, още по-лошо, за да изтръгне тази душа от тялото му чрез кървавите сценарии, които се разиграват всеки ден в различни точки на света.

 

       При такава най-обща обстановка, българинът застава пред света с разработен продукт – философията на прагматизма, която е ядро на съвременната духовност, но произтичаща не от Глобализацията на света, а от неговата Интеграция и носена от прагматичните хора, които са продукт на времето в което живеем.

 

       Съвременният свят е продукт и от усилията на редица поколения българи, но, за да бъдеш субект на света ти, по необходимост, трябва да си участник в съответна социалност, която да възпроизвежда, от една страна, света, а, от друга страна, да възпроизвежда и индивидуалностите на българите конструктивно, но това не става, а нашето национално възпроизводство е деструктивно. И при такова национално възпроизводство аз пряко съм се ангажирал с функционирането на една малка, но творческа общност, която очевидно ще трябва да разширява своя социален кръгозор, за да се разширява и нейното влияние в обществото.

 

       Много бързо, след края на Втората Световна Война, през 1945 година, светът влезе в надпревара във въоръжаването, чийто плод е съвременния свят. Сега сме 2014 година и светът отново се връща към годините на студената война, за да видим как той се прегрупира в жестока борба за природни ресурси и налагане на господство над тях.

 

       Картината е повече от драматична, но при тази картина е направо недопустимо, хората, които публикуват в Интернет да не забелязват какво се случва около тях, защото този факт драстично разкрива поведение на неадекватност, което трябва да бъде бързо коригирано, а това се постига с четене, публикуване и най-важното, чрез провеждане на творчески диалог, който е страна на съвместната ни дейност по изграждането на информационната среда Интернет.

 

       Невинни са българите и това е основата на тяхната издръжливост в условията на деструктивността, но когато тази невинност не се развива позитивно, тя започва да се деструктира по линията на наивността и отива по линията на глупостта, за да стане ясно, че разликата между графоманията и литературата може да бъде един от показателите и за кризата в областта на словесността.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mojsei
Категория: Изкуство
Прочетен: 442434
Постинги: 853
Коментари: 253
Гласове: 658
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031