Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 10:28 - Целомъдрието – път за устояване на деградацията
Автор: mojsei Категория: Изкуство   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
0



Целомъдрието – път за устояване на деградацията

 

       Целомъдрие? Мъдрост на цялостта! Прецизно точно определение на философското познание, но за да разкрием тази мъдрост трябва да изградим собствената си цялостна индивидуалност, а този въпрос е колкото личен, толкова и обществен въпрос, чието поставяне като дневен ред би променило веднага много неща на съществуването и преди всичко Духа в обществото, но за такъв Дух в условията на свирепата глобализация и дума не може да става, но това не означава да се отказваме да вървим по тази пътека, дори това да става в индивидуален план.

 

       Още със самото раждане на индивида, животът му започва да умира, а умирането на живота може добре да се разбере като живот на смъртта, който изгражда трайна страна на съществуването. Детската невинност е другата, устойчива страна на съществуването, която, под формата на развитие, започва да се превръща в различни способности сред които интелектът заема водещо място. А развитието е плод на възпитанието и на обучението. Става въпрос за такова развитие, което изгражда цялостната човешка индивидуалност, а не частичната пригодност на индивида, правеща го работник и следователно – придатък на производството, а не негов господар.

 

       Съюзът на Писателите от Интернет, от една страна, е поел ангажимент пред обществото да формира авторовата индивидуалност до равнището на интелекта, а, от друга страна, в самото свое функциониране реализира развитието си чрез единството на възпитателната система, завещана ни от предците – йога и възпроизводството на словесността като литература.

 

       Целомъдрието е естествената, исторически постигната, форма на цялостното индивидуално възпроизводство, която точно и ясно резюмира човешката нормалност. В обществото има развити практики, които дават възможност на хората да овладяват възпитателната система йога, която да им служи акто опора на тяхното нормално, тоест щастливо съществуване, а Съюзът на Писателите от Интернет работи за изграждането на цялостната индивидуалност на авторите, решили да стават писатели.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mojsei
Категория: Изкуство
Прочетен: 445243
Постинги: 853
Коментари: 253
Гласове: 658
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930