Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2014 18:37 - До авторите в Интернет – 18
Автор: mojsei Категория: Изкуство   
Прочетен: 222 Коментари: 0 Гласове:
0



До авторите в Интернет – 18

 

1.

Размишлението в разделението на труда

 

       Особеният интерес, който е съдържание на институционалната надстройка на обществото и може да се разглежда и като Държава, създава привидността, че работи в името на народа, докато реално той работи в името на собствения си интерес, който се различава от този на народа.

 

       Продукт на размишлението е знанието, съшествуващо във формита на езика и на писмеността. В системата на разделението на труда размишлението има своя относителна самостоятелност, но именно относителна, защото разделението на труда е това, което обединява хората. Един Писателски Съюз може да функционира като творческо обединение чрез разделението на труда между неговите членове. Затова първата задача, която поставих на участниците, на срещата ни в Пловдив беше да създадат отделните творчески общности по места, за да се изгради реалната социална мрежа на Съюза, но това не бе направено, доказвайки липсата на дисциплина у участниците в общността. Предвиждайки подобни ситуации, Съюзът бе изграден от устойчива група на автори, събиращи се всяка седмица в едно софийско читалище.

 

       Размишлението, оставащо откъснато от дейността на която принадлежи се развива като хоби, но не и като социална дейност, а един творчески Съюз, какъвто е Съюзът на Писателите от Интернет, функционира като такава, благодарение, от една страна, на Интернет и от друга страна, благодарение на алтруистичната си ценностна система, пригодна за организациите с идеална цел.

 

       Мнението може да бъде разглеждано като сфера на представите, която функционира на методологическо равнище на което се намира и представата ни за Модела на света, който модел е инструмент на мисленето, превръщащо представите в понятия. Веднага става ясно, защо, от една страна, мирогледно-методологическата култура за писателя е задължителна, а, от друга страна, неговото мислене е ситуативно, а не разказ на неговите мнения за едно или друго нещо, а ситуативното мислене е характерно с това, че то е страна на организирана, социална дейност.




Тагове:   диалог,   автори,   интернет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mojsei
Категория: Изкуство
Прочетен: 445317
Постинги: 853
Коментари: 253
Гласове: 658
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930