Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2014 16:36 - Начинът на мислене и начинът на поведение
Автор: mojsei Категория: Изкуство   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0



Начинът на мислене и начинът на поведение

 

       Начинът на мислене и начинът на поведение са двете страни на съществуването, което се влияе силно от характера на умножената сила на обществото или от така наречения „начин на производство”, който пък, се разкрива от съотвествието между производителните сили и производствените отношения, а те – производствените отношения, са свързани с процеса на производството, на разпределението на произведения продукт, на размяната, която става чрез пазара и на потреблението, за да видим чрез тях и мястото на човека в обществото, а то – мястото в обществото, се определя от отношението към средствата за производство – като техен собственик или като наемен работник.

 

       Характерът на производството се задава от характера на производствените отношения, а тяхната историческа тенденция е към разширяване на мащаба на историческия процес чрез интегрирането на различните социални системи чрез изравняването на техните равнища на развитие. Военностратегическият паритет, постигнат между главните социални системи на света, промени мащаба на историческия процес, който поражда и нов тип човек – прагматичният човек, като носител на общоформационния интерес, изразяващ се в интеграционния възпроизводствен процес.

 

       Философската наука е тази, която, от една страна, възниква като ново именно от този процес на интегриране на социалните системи, а, от друга страна, тя задава адекватното мислене на съвременния човек, който поведенчески е ориентиран към по-нататъшно задълбочаване на интеграционния възпроизводствен процес, който е интерес на прогресивното човечество.

 

       През последните няколко години показах пътя на утвърждаването на философията като начин на мислене при разработването на съдържателната литература чрез изграждането в Интернет на такава информационна среда, която подпомага процеса на по-нататъшното усвояване на философията като адекватен, съвременен начин на мислене, задаващ и адекватно поводение в новия, съвременен свят, който по своята форма, като глобален, е нов, а по своето съдържание – като начин на производство, хвърли интегрирания свят в нова, тотална криза от която може да се излезе чрез промяна на самия начин на производство.

 

       Разработената от мен философия, като теоретична наука, години наред показва своята ефективност, но тя е ефективна и защото се развива на основата на прогресивната възпитателна система за постигане на физическо и духовно съвършенство – „йога”.

 

       Като мироглед на съвременния човек, философията е гледна точка за света и на българина, който се организира в „Национален Фронт за Спасение на България”. Появата на конструктивна опозиция в България поставя началото на демократизирането на обществения процес, който не може да не бъде и правилно мирогледно ориентиран. Това, на първо място, важи за хората, които са се ангажирали да ръководят спасението на страната ни.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mojsei
Категория: Изкуство
Прочетен: 445312
Постинги: 853
Коментари: 253
Гласове: 658
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930